Skovby Borgerforening har store planer for at fremtidssikre Skovby Forsamlingshus.
»Vi mærker en massiv opbakning fra lokalområdet til de mange arrangementer vi afholder, og vi har mange bookninger af forsamlingshuset til fester i weekenderne og til lokaler møder. Det giver mod og lyst til at springe ud i en omfattende renovering af forsamlingshuset,« siger formanden for Skovby Borgerforening Edith Gosvig.
Ved fællesspisningsarrangementet i sidste uge blev de fremmødte præsenteret for de spændende tanker som Nodo Arkitekterne har udviklet.
»Vi synes, at Skovby Forsamlingshus har den hyggeligste festsal i miles omkreds. Rum-akustikken er god med det rundbuede træloft. Det smukke træfloft med originale spærkonstruktioner, scene og balkon kerer vi os om og vil bevare det som det er. Vi har fokus på at forbedre lysforholdene. Køkkenet er funktionelt og meget brugbart, men vi vurderer at vi mangler mere plads til at anrette til fester, forklarer Edith Gosvig om tankegodset bag udviklingsplanerne.
»Vi ønsker at aktivere udearealet, så der bliver plads og lyst til at opholde sig i haveområdet før og under festerne. Udearealet med en mere indbydende facade og bedre adgang- og handicapforhold står højt på dagsordenen. Første etape bliver en permanent rampe, der gør det muligt for gangbesværede, brugere af kørestol og rollator at komme ind i huset ved egen hjælp. Rampen skal erstatte nuværende løse metalrampe. Dette forventes udført her i foråret,« fortæller Edith Gosvig Hun retter samtidig en tak til Galten Skovby Rotary Klub for en donation på 25.000 kr. som sammen med midler fra Vandførefonden og Bevicafonden har gjort det muligt at etablere rampen.
En historisk perle
Skovby Forsamlingshus er en historisk perle, og indgår sammen med resten af området omkring Skovby Kirke i en bevaringsværdig smuk landsby-enklave, en slags ”altstadt”, omkranset af nye bydele.
»Det er en bygning der i den grad fortjener at blive bevaret og fremtidssikret, og også fortjener opbakning til projektet. Det er en stor opgave, men heldigvis kan mange dele tages i etaper,« siger Edith Gosvig.
Hvilket tidsperspektiv arbejder I med i forhold til realisering af planerne?
»Vi er frivillige. Det tager den tid det nu tager i takt med at vi får samlet pengene ind. Det kan sagtens vare fem år eller mere før vi er helt i mål, men det håber jeg ikke bliver tilfældet.«
Nu starter man som nævnt med etablering af adgangsrampen. Dernæst kan udearealerne og måske køkkenet stå for tur.
»Jeg kan forestille mig at facaden måske er det som kommer til sidst, men i de kommende måneder vil bestyrelsen arbejde intenst med tegningerne og så laver vi en prioritering,« siger Edith Gosvig.
Læs Galten Folkeblad 25. januar 2023